Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Nieuw in de Wereldwinkel Deventer: Cotton Ball Lights

Nieuw in de Wereldwinkel Deventer: Cotton Ball Lights. Gemaakt door kleine ondernemers in het noorden van Thailand, die met de opbrengst hiervan voor hun familie kunnen zorgen.

De balletjes kunnen worden voorzien van (meegeleverde) lichtjes en zijn een leuke versiering voor iedere ruimte. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Het verhaal achter de Cotton ball lights

Cotton Ball Lights zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het interieur. Deze lichtslingers geven je interieur in één keer een frisse, gezellige, zwoele, hippe, of vrolijke sfeer. Net hoe jij het wil! Want je kunt zelf de kleuren kiezen waar je het vrolijkst van wordt. En van het verhaal achter Cotton Ball Lights worden we nog vrolijker!

Het begin

Cotton Ball Lights is in 2010 opgericht door Luc Clement. Het begin van Cotton Ball Lights kan Luc zich nog goed herinneren: “Ik heb een liefde voor mooie producten en was direct weg van de Cotton Ball Lights, toen ik dit product in Frankrijk ontdekte. Met die reden ben ik de productie van deze lampjes in Thailand gaan opstarten. In Thailand ligt de oorsprong van deze bijzondere katoenen ballen. Ik startte destijds met twee Thaise leveranciers en wat mij opviel was dat, iedere keer wanneer de leverancier mij van het vliegveld ophaalde, zijn auto groter en hijzelf dikker was geworden. En als ik dan op de werkplaats kwam, zag die er nog steeds net zo krakkemikkig uit als bij mijn vorige bezoek. Toen dacht ik: dit is niet wat ik wil!”

Luc is daarom op zoek gegaan naar een fair trade producent: “Die producent maakte destijds stoffen, gevulde olifantjes. Ze hadden veel moeite met de eerste orders, het vinden van genoeg importeurs en de tweede ronde orders kwam niet binnen. In mijn ogen lag dit aan het product. Toen heb ik gevraagd of ze wilden proberen om Cotton Ball Lights te maken.”
Wat in 2010 is gestart als kleinschalig fair trade project met vijf medewerkers, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 80 medewerkers. Per maand worden er duizenden Cotton Ball Lights gemaakt. Herman en Neung zijn de drijvende krachten achter de fabriek, genaamd FairTrade Chiang Mai. Zij zorgen ervoor dat alle thuiswerkers worden voorzien van voldoende grondstoffen, dat producten goed gecontroleerd worden en alle inkoop en verzending goed verlopen.