Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Laat je huis heerlijk ruiken met deze nieuwe geuren!

 

De wieroken van GAIAS INCENSE zijn handgemaakt, natuurlijk en Fair Trade. Ze worden met liefde gemaakt door een groep vrouwen uit een achterstandsgebied in het Zuiden van India. De vrouwen ontvangen hiervoor een eerlijk loon.

 

 

 

Palo Santo (Heilig Hout)

Palo Santo (Heilig Hout) gebruik je net als wierook. Dit 100% zuivere hout heeft een heerlijke en zoete geur als het wordt aangestoken. Er wordt alleen sprokkelhout gebruikt. Palo Santo  wordt in Zuid-Amerika gebruikt bij rituelen en om negatieve energie te verwijderen, maar ook gewoon omdat het heerlijk ruikt. Dit Heilige Hout uit het Andes gebied wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en volgens de principes van Fair Trade. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Het hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt.


 

Gebruik: steek de Palo Santo aan en laat het even branden. Blaas vervolgens zodat het hout gaat gloeien (zoals op een kooltje). Het hout gloeit eventjes, maar dat is meestal al voldoende voor de lekkere geur. Dit in tegenstelling tot wierook dat continue brandt.

  1. Steek het hout aan en laat het even branden
  2. Blaas vervolgens zodat het hout gaat gloeien (zoals op het kooltje)
  3. De geur verspreidt zich nu door de ruimte
  4. Het hout gaat meestal vanzelf weer uit, daardoor doe je er lang meer
  5. Gebruik een schelp of vuurvaste schaal om de Palo Santo in te leggen.
In het begin ruikt Palo Santo naar zacht verbrand hout.
Het aroma (etherische olie) uit het hout komt pas vrij als je het even laat gloeien en rusten.