Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Nieuw in de winkel !

Ook zo'n zin in de lente?

Wij in ieder geval wel.

Laat je inspireren door onze kaarsen, kandelaars en dierfiguren van blik uit Indonesië. Allemaal in verschillende blauwtinten. Leuk om te combineren.

 

Metalen dierfiguren (Bali, Indonesië) 

De metalen dierfiguren betrekken wij van onze importeur Sarana. Ze zijn afkomstig van het Indonesische eiland Bali. De producten worden gemaakt door een familiebedrijfje dat gevestigd is op het platteland, ruim 2 uur rijden van de hoofdstad Denpasar.

De eigenaar runt samen met zijn vrouw zo’n 20 medewerkers, waarvan het merendeel vrouw is. De vrouwen zijn verantwoordelijk voor de afwerking van de producten, zoals het verven en schuren. De mannen nemen de daadwerkelijke productie voor hun rekening, zoals het snijden, lassen en solderen.

Door de afgelegen locatie geeft het bedrijf werkgelegenheid aan de mensen op het platteland. De eigenaar wil dan ook graag zijn bedrijf uitbreiden, zodat hij meer mensen werk kan geven. Om deze reden ondersteunt Sarana hem in het versterken van zijn productie capaciteit. Ook wordt geprobeerd de kennis van de westerse markt te vergroten door middel van organisatie adviezen, het ontwikkelen van nieuwe designs en het aanleveren van westerse trends.

Op deze manier is producent zélf in staat zijn toekomstkansen te verbeteren!