Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Rubberen bloempotten uit de Filipijnen

Recycled materialen

Kinta houdt van hergebruik van materialen. Afgedankte autobinnenbanden uit Manilla worden o.a. bloempotten en manden of het wordt gecombineerd met textiel. Gebruikte tarpaulin reclameborden als hoofdmateriaal voor een productlijn van slingers, potten, tassen en portemonnees. Oude kranten als grondstof voor papier-maché producten zoals vogels, kerstversiering en schalen van papierpulp.

 

Met oog voor design

Kinta heeft een collectie slimme, duurzame accessoires gemaakt van gerecyclede materialen. Deze producten zijn ontwikkeld voor en door Kinta. Nieuwe producten ontstaan via een unieke samenwerking tussen Kinta (concept), Kinta's Filipijnse ontwerper (design) en de producent (uitwerking). Op deze manier wordt er optimaal rekening gehouden met de mogelijkheden van het land en de producent. De rubber producten zijn sterk en weerbestendig. Ze hebben een stoere uitstraling, met steeds andere zichtbare reliëfs en prints van de binnenbanden. Het zwarte rubber wordt vaak gecombineerd met gekleurde accenten. Ieder tarpaulin product is volkomen uniek, doordat steeds weer andere fragmenten zijn gecombineerd. Het resultaat: kleurige stoere producten waarbij amper materiaal verloren is gegaan.

 

Met oog voor producenten

Kinta's gerecyclede producten zijn zorgvuldig geproduceerd, decoratief en bovenal eerlijk. Daarom werken we samen met lokale producenten die verstand hebben van materialen en technieken. De gerecycled rubber en tarpaulin producten worden gemaakt in de workshop van Hanna Blanco in Manilla. Er heerst een ontspannen sfeer en Hanna streeft naar goede arbeidsomstandigheden en een verantwoord inkomen voor haar ongeveer 10 textielmakers.