Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Wierook Gaia's Incense

De erkende soorten wierook van GAIA’S INCENSE zijn handgemaakt, natuurlijk en Fair Trade geproduceerd. Ze worden met liefde gemaakt door een groep vrouwen uit een achterstandsgebied in het Zuiden van India. De vrouwen ontvangen hiervoor een eerlijk loon.

De kleinschalige productie-ruimte staat in de buurt van de Indiase stad Puducherry vlakbij diverse achterstandswijken. In deze gebieden is het leven erg zwaar. Het doel van de producent is om zoveel mogelijk mensen uit deze gebieden aan werk te helpen, met name vrouwen.

Er werken 19 mensen bij de producent, waarvan 16 vrouwen. Er is een nauw samenwerkingsverband met een stichting die tot doel heeft om vrouwen uit achterstandswijken aan werk te helpen en een goede educatie aan hun kinderen te geven.

De basis van GAIA’S INCENSE zijn natuurlijke houtpoeders en geen houtskool-poeder wat bij veel soorten wierook wel het geval is. De ingrediënten zijn volgens de strenge standaards van de IFRA (The International Fragrance Association) gemaakt. Tevens zijn de wieroken gecontroleerd op de afwezigheid van de schadelijke stoffen benzeen en tolueen.

Het totale productieproces van de wieroken is een handmatig proces is. Zoals bij meer fairtrade producten worden er in sommige onderdelen van de productie machinale hulpmiddelen gebruikt om het werken voor de mensen makkelijker te maken. Recentelijk is de producent overgestapt op machinale hulpmiddelen bij het rollen van wierook. Dit zijn kleine machines ter grootte van een naaimachine die met de hand bediend en gevuld worden.

De producent maakt gebruik van machinale hulpmiddelen om het de vrouwen makkelijker te maken in hun werk. Een onderzoek van een Indiase vakbond voor vrouwen (www.sewa.org) heeft geconcludeerd dat het absoluut ongezond is om de hele dag met de hand wierook te rollen. Denk hierbij
aan ernstige klachten aan de wervelkolom en artrose.

Ook het inpakken van de wierook gebeurt bij de producent in India. Na het inpakken wordt de wierook per boot naar Nederland verscheept. AlchemiA financiert de productie altijd voor. Met andere woorden: er is een 100%
vooruitbetaling op het moment dat wij een bestelling in India plaatsen.

De producent is oprichter van een sociaal project en daar nauw bij betrokken. Dit sociaal project heeft als doel vrouwen uit achterstandsgebieden te helpen aan werk en aan educatie. De educatie programma’s zijn zowel voor hunzelf als voor hun kinderen.

De volgende geuren zijn bij Wereldwinkel Deventer verkrijgbaar (€ 2,95 per zakje):

BASIS GEUREN:

WILD LAVENDER
CITRONELLA
YLANG YLANG
FRANKINCENSE / OLIBAN / KERKWIEROOK
JASMIN FLOWER
CEDAR WOOD
WILD ROSE
KANEEL
PATCHOULI
MUSK
SANDAL WOOD

 

MELANGES:

NAG CHAMPA ORIGINAL
MEDITATION
FLOWER BREEZE
HIMALAYA FOREST
SUNSHINE VALLEY


Naast de Gaia's Incense hebben we ook Heilig Hout uit Zuid-Amerika van importeur AlchemiA.

Palo Santo (Heilig Hout) € 4,95 per zakje.

Palo Santo (Heilig Hout) gebruik je net als wierook. Dit 100% zuivere hout heeft een heerlijke en zoete geur als het wordt aangestoken. Er wordt alleen sprokkelhout gebruikt. Palo Santo wordt in Zuid-Amerika gebruikt bij rituelen en om negatieve energie te verwijderen, maar ook gewoon omdat het heerlijk ruikt. Dit Heilige Hout uit het Andes gebied wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en volgens de principes van Fair Trade. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Het hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt.


Gebruik: steek de Palo Santo aan en laat het even branden. Blaas vervolgens zodat het hout gaat gloeien (zoals op een kooltje). Het hout gloeit eventjes, maar dat is meestal al voldoende voor de lekkere geur. Dit in tegenstelling tot wierook dat continue brandt. Gewicht ca. 25 gram. 

Witte salie € 4,50 per zakje 

De witte salie van AlchemiA is wildgeplukt in de bergen van Californië met respect voor de natuur. Door een uniek en handmatig drogingsproces is de witte salie zeer zuiver en ruikt intens.

Witte salie wordt gebruikt bij reinigingsrituelen. Noord Amerikaanse indianen geloven dat het krijgen van witte salie een zegen is.


Let op: gebruik geen salie tijdens de zwangerschap