Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Wereldwinkel Deventer

De Wereldwinkel in Deventer verkoopt originele en bijzondere cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit niet-Westerse culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten, zoals koffieboeren, zilversmeden en pottenbakkers, een rechtvaardige prijs voor hun producten krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

Bij een goed cadeau hoort een persoonlijk verhaal. Zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren; mensen die - zoals iedereen - recht hebben op een woning, scholing en medische zorg. In de gewone handel zijn deze mensen vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen zij niet voldoende om van te kunnen bestaan. In de Wereldwinkel kunnen deze ondernemers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen prachtige cadeaus maken. En hoe ze dankzij jouw aankoop hun bedrijf en leefomstandigheden kunnen verbeteren. De Wereldwinkel vertelt deze verhalen graag verder. En wat is er nu mooier als je kunt vertellen dat de wereld een beetje beter wordt met het cadeau dat je geeft?

Maar hoe fair de producten in de Wereldwinkel ook worden gemaakt en verhandeld, ze moeten natuurlijk ook aansluiten bij de vraag en smaak van de Nederlandse consument. De Wereldwinkel besteedt daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van het assortiment en brengt elk jaar de modekleuren en thema's in beeld. Daar gaan ondernemers in Azië, Latijns-Amerika en Afrika mee aan de slag. En dus vind je bij de Wereldwinkel prachtige cadeaus van ver, helemaal in stijl met de laatste trends.

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.