Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Openingstijden week van 18 mei

En verder zijn we op maandag en dinsdag open op afspraak. Bel daarvoor 06-46815795.

En de hele week zijn de repen van Tony's in de aanbieding. Slechts 2 euro per reep (20 verschillende smaken aanwezig).

Natuurlijk heeft een sluiting van enkele weken financiële gevolgen gehad voor de Wereldwinkel Deventer maar deze zijn niet te vergelijken met de gevolgen voor de producenten. De fairtrade voedingsproducten en cadeau-artikelen worden meestal geproduceerd door kleine coöperaties en bedrijfjes waar veel gezinnen hun levensonderhoud verdienen. Door hun afzet kunnen zij ook hun kinderen naar school laten gaan en hebben ze toegang tot medische voorzieningen.

De foodproducenten hebben nu nog het geluk dat hun producten inmiddels bij veel supermarkten verkrijgbaar zijn. Dat geldt echter niet voor de kleine producenten van cadeau-artikelen zoals kaarsen, beelden, sjaals, serviesgoed etc. Zij zijn wereldwijd afhankelijk van wereldwinkels. Voor hen is er geen overheidssteun. Het betekent: geen afzet, geen eten. In Nepal, dat nog steeds niet hersteld is van de zware aardbeving in 2015, worden bijvoorbeeld de prachtige sjaals van Sjaal Met Verhaal gemaakt en de makers worden per geproduceerd artikel betaald. Ook het toerisme is er volledig weggevallen en de werkloosheid is torenhoog. Een nationale ramp dreigt en zo gaat het in veel landen waar de wereldwinkel zijn producten vandaan haalt.

Wereldwinkel Deventer probeert op verschillende manieren haar omzet weer op gang te krijgen na de gedwongen sluiting en zo de producenten daarmee te helpen. De winkel is inmiddels weer op woensdag tot en met zaterdag geopend. Ook kunnen klanten een afspraak maken voor “private shopping” als men op een andere tijdstip wil winkelen.

Wij nemen in de winkel voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het corona virus te voorkomen. Zo worden de toetsen van het pinapparaat na ieder gebruik gereinigd. En verder mogen er maximaal 2 klanten tegelijk in onze winkel zijn. Ja we hebben nu eenmaal een kleine winkel......