Welkom bij

Wereldwinkel Deventer

Wereldwinkel Deventer, een Goeie Zaak

De Wereldwinkel Deventer is gevestigd in een mooi oud pand in de Nieuwstraat. Een straat met veel historische panden zoals het Gilde Hotel en het oude Postkantoor.

De Nieuwstraat is verfraaid met geveltuintjes. Ook mag je weer fietsen door de straat.Kortom de Nieuwstraat is een straat die leeft en waar de Wereldwinkel zich thuis voelt. 

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

Het doel van de Wereldwinkel is, net als iedere andere winkel, om zoveel mogelijk producten te verkopen.

Het verschil zit in het volgende: In de Wereldwinkel worden vooral producten verkocht die zijn gemaakt in ontwikkelingslanden en die voldoen aan de eisen van Fair Trade. Een hoge omzet voor de Wereldwinkel betekent dus ook een hoge omzet voor de producent die de producten heeft gemaakt.

Bij een goed cadeau hoort een persoonlijk verhaal. Zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren; mensen die - zoals iedereen - recht hebben op een woning, scholing en medische zorg. In de gewone handel zijn deze mensen vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen zij niet voldoende om van te kunnen bestaan.

In de Wereldwinkel kunnen deze ondernemers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen prachtige cadeaus maken. En hoe ze dankzij jouw aankoop hun bedrijf en leefomstandigheden kunnen verbeteren. De Wereldwinkel vertelt deze verhalen graag verder. En wat is er nu mooier als je kunt vertellen dat de wereld een beetje beter wordt met het cadeau dat je geeft?